Aangekomen!
Door: Maurice
Blijf op de hoogte en volg Maurice
11 Januari 2007 | Frankrijk, Grenoble
Na 8 en 9 januari nog een tentamen binnengetikt te hebben, ben ik inmiddels een dag in Grenoble: een prachtige stad. Vanuit mijn kamer heb ik uitzicht op de bergen, de rivier en de stad: heel tof!
Grenoble blijkt heel studentvriendelijk. Iedereen is erg behulpzaam en voor alles bestaat wel een studententarief.
De heenreis verliep heel goed. Om 10 uur waren we in Geneve. Daar hebben we een tijdje gepokerd om schoolkrijtjes van Venco en intussen wat om ons heen gekeken. Toen begon de treinreis. Onderweg sprak ik met een Engelsman uit Leeds die regelmatig ging skien in Grenoble. Zo kwam ik al lekker in de sfeer.
Het typen in dit Internetcafe is trouwens rete arelaxt: het toetsenbord lijkt niet helemaal op het bord zoals we dat in Pays-Bas kennen.
Vandaag verkennen Bertjaap en ik vooral de stad en moeten we veel regelen. Telefoonkaart, bus/tramkaart (onze kamers liggen nogal hoog, stel je voor dat we een goede conditie krijgen!), boodschappen, verzekeringen, kamerhuur, et cetera.
Nog heel erg bedankt voor alle smsjes en berichtjes hier: heel tof om te lezen! De UB-gangers draag ik natuurlijk bij me in mijn hart:) En niet dollen met Eva he! BJ en ik gaan zo proberen contact op te nemen met onze marraines. Maandag zullen we er studie-technisch gezien aan moeten geloven. Ik weet alleen dat we van 10 tot 26 fevrier vakantie hebben, en van 30 maart tot 16 april. De rest wordt vanzelf duidelijk.
Mijn franse tel.nummer is btw 0631777618 maar de oude kun je ook nog steeds gebruiken.
Fotos (ik blijf maar plaatjes schieten hier, zo mooi is het!) zal ik snel plaatsen zodat jullie mee kunnen genieten. Eerst moet de laptop op mijn kamer voorzien worden van internet.
Ik wens jullie het allerbeste toe, waar jullie ook zijn! Jullie horen gauw weer van me.
Een hele hartelijke en amicale groet,
Maurice
P.s.: mijn adres in Grenoble is 11 rue Maurice Gignoux, 38000 Grenoble. Mijn kamer is in batiment Vercors, nummer 7.
11 Januari 2007 - 15:46
Geert:
He Maus,
goed dat je er bent, ik hoop dat je ontzettend leuke tijd daar hebt. En ik blijf je volgen....
Je Maintiendrai...uche..
duss... -
11 Januari 2007 - 16:37
Bert ( Bertrick) ;-):
Tof dat je er bent, heel veel succes , geniet er vooral van.
Hou ons op de hoogte van je gebeurtenissen daar. Tot in februari!Groet Bertrick -
11 Januari 2007 - 16:44
Debora:
Ha Maus,
fijn dat je goed bent aangekomen! Ik zit inmiddels ook weer thuis, helaas met behoorlijk wat keelpijn, maar dat zal wel overgaan... Goede tijd gewenst daar! -
11 Januari 2007 - 18:18
Sjoerdtje:
Mooi om te horen dat je goed bent aangekomen en dat alles meteen al goed bevalt. Veel plezier en geniet ervan! -
11 Januari 2007 - 18:58
Géanne:
Bonjour Maurice!
Leuk dat je het zo goed naar je zin hebt in la france? have fun daar verder nog, kben benieud naar je foto's!!!
Hei Hei -
11 Januari 2007 - 20:51
Rinze:
Van 10 tot 17 maart heb je ook vakantie, dat heb ik ff geregeld met de franse variant van Ankersmit. -
11 Januari 2007 - 23:04
Je Ouwelui:
valt ons wel tegen dat je de bus/ tram gebruikt; zou je niet verwachten van een wielrenner. Moeten we die racefiets dan nog wel komen brengen? -
12 Januari 2007 - 14:32
Hendrik:
He Maus,
Mooi dat je een goede reis hebt gehad. Tijdens het lezen van je verslag krijg ik al weer helemaal zin om naar Frankrijk te gaan. Succes met het regelen van de 'zaken' en ik zie uit naar de foto's!
Groet,
Hendrik -
13 Januari 2007 - 09:54
Jessica:
hee Maurice! veel plezier daar in France, we missen je wel in de ub hoor. fijn om al aan je profielfoto te zien dat je je bk ook nog niet bent vergeten :)geniet ervan! -
13 Januari 2007 - 10:06
Marcel En Anneleen:
Ha Maus!!
Fijn dat je het daar zo naar je zin hebt! Hier is het zoals gewoonlijk vies weer en geen mooie omgeving! We zien uit naar de foto's! En we zien je half februari!
Geniet ervan daar en we lezen je weer!
Groeten,
Marcel en Anneleen